Default – Above Header Ads
Default – Below Header Ads

Yahoo Japan Membeli 40% Saham Dalam Bursa Pertukaran Kripto BitARG

Dalam berita penting dari Jepun pada hari Jumaat, sebuah anak syarikat domestik Yahoo Japan akan memperoleh 40% daripada BitARG bursa pertukaran kripto yang bertapak di Tokyo, membuka jalan kepada gergasi teknologi tersebut untuk memasuki sektor kripto. Yahoo Jepun kekal di antara laman web yang paling popular di Jepun – menduduki tempat di # 4 oleh trafik pengguna di negara ini dan # 40 di seluruh dunia – dan juga laman web lelongan dalam talian terbesar di negara ini.

BitARG mengumumkan akan menerima pengambilalihan minoriti daripada ‘Z Corporation’, anak syarikat milik penuh Yahoo Japan. Operator pertukaran itu menambah: “Berikutan penyertaan ini, syarikat akan dapat menggunakan operasi perkhidmatan dan kepakaran keselamatan Yahoo Japan Group, yang akan memudahkan pelanggan dalam proses permulaan perkhidmatan pertukaran yang diurus oleh syarikat dan untuk meningkatkan operasi selepas permulaan. Kami akan mempromosikan penyediaan perkhidmatan pertukaran selamat.”

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, Yahoo Jepun juga bersedia membuat pelaburan tambahan melalui anak-anak syarikat lain sepanjang tahun 2019 untuk meningkatkan operasi BitARG. Penjelasan bertulis Yahoo ke dalam sektor mata wang kripto adalah contoh terkini gergasi korporat tradisional untuk melabur dan, dalam beberapa kes, melancarkan dan mengendalikan pertukaran mata wang kripto di Jepun.

Sumber:

https://www.ccn.com/confirmed-yahoo-japan-is-buying-40-stake-in-cryptocurrency-exchange/