Default – Above Header Ads

IBM Puji CEO Yang Memainkan Peranan Penting Dalam Pembangunan Teknologi Blockchain

Dalam surat kepada para pemegang saham, IBM telah mengakui bahawa salah satu pencapaian utama CEO baru adalah pengembangan perniagaan blockchainnya. Dokumen itu menyatakan bahawa portfolio teknologinya “dibina untuk masa depan”, dengan blokchain menjadi salah satu teknologi yang menyokong kepercayaan ini. Ia menandakan IBM sebagai: “… pemimpin dalam teknologi awan hibrid, data dan AI, keselamatan, blockchain, perkhidmatan perusahaan”.

Membincangkan pelantikan Ketua Pegawai Eksekutif baru ini, ia menyatakan bahawa Arvind Krishna: “Memainkan peranan penting dalam membangunkan teknologi utama IBM: kecerdasan buatan, teknologi awan, pengkomputeran kuantum”.

Blockchain as a Service’ (BaaS) memainkan peranan penting dalam penawaran IBM. Walaupun, tidak ada maklumat tentang berapa banyak hasil yang dihasilkan untuk syarikat itu. Sebelum ini dilaporkan bahawa teknologi blockchain adalah pemacu utama pendapatan teknologi awan syarikat tersebut: “Apabila anda melihat penyataan langsung dari nilai sebenar yang dibelanjakan untuk blockchain, kita melihat bahawa untuk setiap dolar dibelanjakan, $ 15 dibelanjakan untuk perkhidmatan teknologi awan yang lain.”

Pada tahun 2019, penawaran awan IBM menjana pendapatan lebih daripada $ 21 bilion, iaitu lebih daripada 27% daripada jumlah pendapatan syarikat. IBM merupakan penyumbang utama kepada Hyperledger Fabric dan telah terlibat dalam ruang blockchain sejak hari-hari awal masyarakat blockchain berkembang.

Rujukan:

https://sec.report/Document/0001104659-20-042546/

===

Default – Inside Post Ads

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.