Default – Above Header Ads

Kerajaan Belgium Akan Jual $ 125K Bitcoin Hasil Rampasannya di Majlis Lelongan Umum Ireland

Rumah lelongan utama United Kingdom yang berpangkalan di Ireland, Wilsons Auctions akan melelong Bitcoin (BTC) bernilai $ 125,000 akhir bulan ini. Dalam satu pengumuman pada 6 Mac, Wilsons mendedahkan lelongan itu akan dihoskan oleh Wilsons Auctions Dublin pada 24 Mac.

Bitcoin sedang dijual bagi pihak kerajaan Persekutuan Belgium, yang merampas matawang kripto dalam kes jenayah dan kini bekerjasama dengan Jabatan Pemulihan Aset Wilsons untuk melupuskan Bitcoin. Lelongan itu akan ditempah awal, iaitu tanpa harga minimum untuk tawaran yang menang.

Walaupun Wilsons sebelum ini telah menjual matawang kripto dalam format lelongan lain, jualan bulan ini mewakili lelongan kripto atas talian awam pertama di Ireland. Mark Woods, eksekutif pemulihan aset di Wilsons, berkata tentang lelongan: “Format ini telah terbukti popular dengan para pelanggan kami, yang dapat membida dalam talian dan membeli matawang kripto dari rumah lelongan yang mantap dan dipercayai berbanding menggunakan pertukaran dalam talian, yang merupakan proses yang berisiko dan menakutkan. “

Beliau menambah bahawa Wilsons menawarkan bimbingan kepada orang-orang baru dalam matawang kripto, dengan tujuan untuk membolehkan semua pelabur untuk “mengambil bahagian dalam lelongan ini.” Woods berpandangan positif mengenai kerjasama baru-baru ini oleh pakar-pakar antarabangsa, penguatkuasa undang-undang dan agensi kerajaan dalam bidang matawang kripto, dengan menyatakan bahawa strategi membolehkan rumah lelongan kekal berada “di barisan depan” perkembangan.

Rujukan:

https://www.wilsonsauctions.com/news/wilsons-auctions-to-host-first-public-cryptocurrency-auction-in-ireland/

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.